Greg & Baud  presenteert in de regie van Nell Tazelaar en Gerard Zijlstra  “ De keuze van McKenna “.

Zaterdag 15 april om 20.00 uur en zondag 16 april om 20.00 uur zijn er voorstellingen te zien in  Franx aan de Vlamingstraat 1 in Zoetermeer. Naast de voorstelling is er een kunstproject van Remco Koers ( fotograaf ).

In Nederland zijn er 800.000 mensen die zorgen voor iemand met dementie. Voor veel mensen een herkenbaar ziektebeeld, wat in familie- vriendenkringen voorkomt. 

Wij vinden het daarom erg belangrijk om hier een theaterstuk over te maken. 

 

Mevrouw McKenna ( Laura Hehenkamp )wordt enigszins verward thuisgebracht. Door de reactie van haar familie en haar eigen gevoel daarover komt zij in een gesprek met haar vriendin (Debby Korte ) tot het besluit dat zij haar familie niet tot last wil zijn. De reacties van haar zoon ( Jeroen van Grunsven ) , haar schoondochter ( Froukje van der Vlist ) , haar kleinzoon ( Matthijs Hensen ) en haar kleindochter ( Daphne van der Geest ) brengen haar niet op andere gedachten. Zij wil er met kerst niet meer zijn.  Ze regelt met een uitvaartbegeleider ( Rob Keijzers ) wat er geregeld moet worden.

Wat gebeurt er met de gezinsleden, hoe staan zij in deze keuze van McKenna ?

Hoe zou u reageren op zo’n mededeling ?

 

Kaarten kosten 10 euro waarvan 2,50 naar Alzheimer Nederland gaat.

Boeken via deze site bij tickets

Plaats Vlamingstraat 1  2712 BZ

 

 

 

Remco Koers is een Freelance fotojournalist uit Zoetermeer. 

Met dit fotografie kunstproject wordt de bezoeker op een intieme wijze meegenomen naar een levensverhaal over de laatste levensjaren van Guusje, een vrouw die lijdt aan de ziekte Alzheimer, vergezeld door haar zorgzame zoon Tarek. Het verhaal begint wanneer de diagnose van Alzheimer al is gesteld, Guusje woont op dat moment nog zelfstandig in haar eigen woning in Alphen aan den Rijn. Al snel blijkt dat de ziekte steeds meer grip begint te krijgen op het algehele functioneren van Guusje waardoor het zelfstandig wonen erg beperkt wordt. Tarek krijgt noodgedwongen steeds meer de rol van Mantelzorger toebedeeld, totdat het onvermijdelijke moment zich aandient, Guusje moet worden opgenomen in verzorgingstehuis de Herbergier in Zoetermeer. Met de juiste en intensieve zorg kan Guusje haar laatste fase van het leven tegemoet treden, met Tarek en de hondjes Suus en Bob dagelijks aan haar zijde.   

In dit kunstproject wordt fotografie gecombineerd met ingesproken verhalen van Tarek; over zijn leven, de liefdevolle relatie met zijn moeder en de impact van Alzheimer. 

 

 

 

 

Muzikaal toneelstuk van Hans Taal

21 september 2022, 20.30 uur

CKC, Osylaan, Zoetermeer

Rolverdeling:

Eva    Laura Hehenkamp
John   Rob Keijzers
Leon   Tarim Suurland
Doc   Debby Korte

 

Muzikale begeleiding o.a.:

Zang    Astrid Klomp
Gitaar   Ben Endlich
Altsaxofoon   Fieke Hordijk
Tenorsaxofoon   Hans Taal
Bas   Giny de Visser
Slagwerk   Alex Farro

 

Techniek:

Licht   Jeroen van der Kolk
Geluid   Connor Schipper

 

Productie en regie:

Greg & Baud Productions   Gerard Zijlstra

           

Kaarten à € 10,-- via www.greg-baud.nl € 2,50 euro is bestemd voor het Alzheimerfonds

Productie Greg & Baud

Greg & Baud Productions presenteert

Familie musical ~All Shook Up

Wat krijg je als je een verhaal van Shakespeare en de muziek van Elvis Presley samen in het theater zet? Een humoristische, vrolijke en swingende musical!

All Shook Up vertelt het verhaal van Chad: een jongen die door motorpech in een super saai plattelandsdorpje terecht komt. En dat hebben de inwoners geweten! Chad zet met zijn gitaar, leren jas en scherp oog voor vrouwen - namelijk het rustige dorp - helemaal op z’n kop!

Nu denk je misschien ‘Hé, die Chad lijkt wel op Elvis Presley’ ;). Hij heeft zeker zijn charmes, maar de musical vertelt niet het levensverhaal van Elvis Presley. Uiteraard komen wel zijn bekendste hits aan bod. We weten zeker dat je niet stil op je stoel kan blijven zitten.

Het is een show over vriendschap en liefde, waarbij de onderlinge relaties net wat anders lopen dan dat je in eerste instantie zou verwachten!

Dus “C’mon Everybody” , trek met het hele gezin de blue suèdes shoes maar uit de kast en we zien je graag in de kerstvakantie bij ‘All Shook Up’!