Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog.

Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal die erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

 

Elk seizoen van het Warm Water Jeugdtheater eindigt met een eindpresentatie. Dit jaar spelen alle leerlingen mee in de musical Robin Hood.

Alle WWJ-leerlingen zijn gesplitst in twee groepen, waardoor de voorstelling zal bestaan uit een mix van acteurs en actrices, tussen de 7 en 21 jaar.

 

Robin Hood wordt opgevoerd in de grote zaal van het Stadstheater op 9 juni 2024.

Tickets bedragen €12,50 per stuk en kunnen worden gekocht via deze link.

 

Cast Boog speelt om 12:00 een voorstelling en Cast Pijl volgt om 16:00.

U kunt in dit bestand zien welke leerling in welke cast meespeelt!

 

Komt u de leerlingen van het Warm Water Jeugdtheater bewonderen?

We hopen u te zien op 9 juni in het Stadstheater Zoetermeer!

“Zo plots dat de eerste klap kwam, zo plots ging het niet meer weg” 

 

Huiselijk geweld is nog vaak een taboe in onze samenleving. Iedereen weet dat het bestaat, maar er wordt te weinig over gesproken. Daarbij wordt trauma te vaak niet herkend en bestaat er onwetendheid over dit onderwerp. En dat willen wij veranderen door een kijkje te geven achter deuren, die normaal gesloten blijven! 

 

Ben jij klaar om de stilte te doorbreken?  

 

Het verhaal 

In deze voorstelling maak je kennis met Taboe; een vrolijke jonge vrouw, met een fijne baan en lieve vrienden om haar heen. Maar de buitenkant kan bedriegen. Je krijgt een kijkje achter haar voordeur waar je van ongeveer haar 7e tot 25e levensjaar een beeld krijgt van haar leefomstandigheden en problemen door huiselijk geweld en complex trauma.  

 

We nemen het publiek mee in de ingrijpende gebeurtenissen die Taboe mee heeft gemaakt en het gezin waar zij in opgroeit. Het kantelpunt in de voorstelling is het besluit wat Taboe neemt om uit de heftige situatie te stappen en voor zichzelf te kiezen. We zien het pad wat Taboe bewandelt om haar trauma’s te verwerken tijdens haar therapiesessies en krijgen door informatieve scènes door de voorstelling heen extra informatie over trauma en hoe je hier mee om kan gaan. 

 

Het is tijd om te stoppen met wegkijken. 

Niet om te shockeren, maar om te begrijpen.  

 

Een donatie van € 2,50 per verkocht kaartje aan Het Vergeten Kind 

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. 

 

Hoe doen ze dat? 

Het vergeten kind ontwikkelt impactvolle kinderprogramma’s die ervoor zorgen dat kinderen uit deze doelgroep niet vergeten worden. Ze bieden deze kinderen een mooi moment en een positieve ervaring waarin ze ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Op die manier kunnen angst en zorgen plaatsmaken voor plezier maken, vriendschappen sluiten, positieve herinneringen creëren en hebben zij het gevoel dat ze kunnen meedoen. 

 

Daarnaast richt het vergeten kind ook op het duurzaam en structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in ons land. Dit doen ze door middel van programma’s en projecten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor kinderen in de doelgroep. Het liefst in hun eigen gezin. Verder jagen ze de overheid en jeugdzorgaanbieders aan om het belang van kinderen centraal te stellen in het beleid en de uitvoering ervan. Op die manier verbetert de kwaliteit van de zorg en hulp voor kinderen. Daarnaast laten zij waar mogelijk zien hoe de zorg georganiseerd kan worden met meer stabiliteit en aandacht voor kinderen. 

 

Want geen kind hoort er alleen voor te staan.  

 

Club Entree 

De toekomstige wijk Entree verbindt het gebied van de Mandelabrug met de binnenstad van Zoetermeer. Op dit moment is de bouw nog niet begonnen, maar de zichtbaarheid van de nieuwe stadswijk wordt al goed opgeschud met Club Entree. De plek om alvast samen te komen en verbindingen te maken; tussen nieuwe bewoners, buren, initiatiefnemers, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers.  

 

Wij zijn als Greg & Baud trots op deze samenwerking en mogen na het succes van onze voorstelling De verjaardag van Eva in Club Entree vorig seizoen, voor de tweede keer een maatschappelijk stuk ten gehore gaan brengen op deze mooie locatie. 

 

Club Entree

Boerhaavelaan 33

2713 HA Zoetermeer

 

Scrooge, vrek en verbitterd tot op het bot, kent geen vriendschap of liefde in zijn leven. Ook dit jaar slaat hij de uitnodiging van zijn neef Fred af om bij hem kerstavond door te brengen. En geeft hij zijn medewerker Bob alleen een vrije dag met kerst, op voorwaarde dat hij de volgende dag extra vroeg begint.

Eenmaal alleen thuis, verschijnt de geest van zijn overleden zakenpartner Marley, die Scrooge waarschuwt voor de gevolgen van zijn hebzucht en egoïsme. Die nacht wordt Scrooge bezocht door drie geesten: die van het verleden, het heden en de toekomst. Zij confronteren hem met wie hij was, wie hij nu is, en wat er gebeurt als hij zo doorgaat. Is het te laat, of komt hij nog tot inkeer?

Dompel jezelf in kerstsferen en geniet van dit aloude kerstverhaal met spel zang en dans, vakkundig in een hedendaags jasje gestoken

 

Plaats: Picasso Lyceum   Paletsingel 38c. 2718NT Zoetermeer