Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog.

Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal die erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

 

Elk seizoen van het Warm Water Jeugdtheater eindigt met een eindpresentatie. Dit jaar spelen alle leerlingen mee in de musical Robin Hood.

Alle WWJ-leerlingen zijn gesplitst in twee groepen, waardoor de voorstelling zal bestaan uit een mix van acteurs en actrices, tussen de 7 en 21 jaar.

 

Robin Hood wordt opgevoerd in de grote zaal van het Stadstheater op 9 juni 2024.

Tickets bedragen €12,50 per stuk en kunnen worden gekocht via deze link.

 

Cast Boog speelt om 12:00 een voorstelling en Cast Pijl volgt om 16:00.

U kunt in dit bestand zien welke leerling in welke cast meespeelt!

 

Komt u de leerlingen van het Warm Water Jeugdtheater bewonderen?

We hopen u te zien op 9 juni in het Stadstheater Zoetermeer!