An Inspector Calls speelt zich af tussen beide wereldoorlogen. Een meisje wordt dood aangetroffen. Na politieonderzoek blijkt dat ze zelfmoord heeft gepleegd, na een leven vol tegenslagen. Ondertussen geeft de welgestelde familie Birling een bescheiden feestje om de verloving van hun dochter te vieren. Dan wordt er gebeld; inspecteur Goole onderzoekt de dood van Eva Smith en vraagt om inlichtingen. Op meedogenloze wijze weet de inspecteur de fašade van de keurige familie af te breken en de waarheid aan het licht te brengen.

De thriller An Inspector Calls van JB Priestley lijkt in eerste instantie geheel tot de traditie van Agatha Christie te behoren. Maar al gauw blijkt dat bij de familie Birling niets is wat het lijkt en komt de vraag "Wie heeft het gedaan" in een heel ander daglicht te staan. De spanning wordt van het begin tot het einde bewaard, wanneer inspecteur Goole zijn verhoor begint.

An Inspector Calls trekt reeds vijf jaar volle zalen in het Londense West End in de versie van het National Theater. De versie van Greg & Baud Productions, is de eerste Nederlandse uitvoering sinds de jaren vijftig. De voorstelling, die oorspronkelijk in 2001 werd gespeeld is speciaal hernomen voor het thrillerfestival Amstelveen.