TEKST
Sebastiaan Smits

MUZIEK
Tjeerd de Haas

VORMGEVING
Tjitte J. Meijer
Frans-Joseph Lamain
Rita Geelhoed

CO-REGIE
Nell Tazelaar

REGIE
Sebastiaan Smits

 


De legende is herboren
De Vliegende Hollander
11 t/m 28 juni 2009

Een gruwelijke storm...
In 1656 woedt een storm voor de haven van Terneuzen. Kapitein van den Decken, in dienst van de VOC, kan al dagen niet uitvaren. Tot het uiterste getergd door de weersomstandigheden besluit Van den Decken toch uit te varen... Op Paaszondag. Deze Heiligschennis komt hem duur te staan. Terwijl hij de storm trotseert, roept hij uit dat hij de Kaap zal bereiken, al moet hij tot het einde der tijden doorvaren. En die vloek wordt werkelijkheid. De legende van de
Vliegende Hollander is geboren.

...en een levensgevaarlijke speurtocht...
Drie jaar later wordt de enige opvarende die kon ontsnappen vanaf het schip tegen zijn wil door de VOC op zoektocht gestuurd naar Van den Decken en de kostbare lading. Roderick van Falck heeft gezworen nooit meer naar zee te gaan, maar ontkomt niet aan de drang van de aandeelhouders. Onder leiding van kapitein Van Kampen en met verschillende passagiers aan boord wordt koers gezet naar Kaap de Goede Hoop. Als het spookschip uiteindelijk in zicht komt, ontbrandt een strijd om de zielen van alle opvarenden, waarin Rook vrijwel alles wat hem lief is, zal verliezen. Kan hij de vloek van de Hollander breken? Of is dit alleen voorbehouden aan Katharina van den Decken, die thuis in Terneuzen de hoogmoed van haar man vervloekte. Zal de legende ooit een einde kennen? Of zullen de Zeven Hoofdzonden, waaraan Van den Decken zijn leidraad ontleent, zegevieren?

...brengen een legende tot leven.
De Vliegende Hollander is terug! Na de productie van 2005 in het Buytenpark en verschillende workshopversies komt de legende opnieuw tot leven voor een groot publiek. In het Buytenpark zal de gehele Zoetermeerse bevolking welkom zijn om de musical te bekijken. In samenwerking met Floravontuur en de gemeente Zoetermeer brengt Greg & Baud Productions een theaterspektakel met landelijke uitstraling.

Audities
Voor het ensemble van De Vliegende Hollander zijn we op zoek naar ervaren zangers/acteurs vanaf 18 jaar. De repetities vinden plaats op de maandagavond en woensdagavond. Klik hier voor de auditieoproep.