Parade

Meeslepende musical van Scylla Theaterproducties in het Picasso Lyceum in Zoetermeer.
Selecteer voorstelling
W
Verkoopprijs:   €  15,00
Kies een variant
Beschrijving

Ruim honderd jaar geleden wordt er in een van de Zuidelijke Staten van Amerika (Atlanta, Georgia) een moord gepleegd. Op de koude vloer van een potlodenfabriek wordt het levenloze lichaam van Mary Anne Phagan gevonden door de politie. In het tot dan toe vrij onopvallende stadje komt de politie tot twee verdachten: de zwarte nachtwaker en de joodse opzichter. De officier van justitie bepaalt daarop eigenlijk al snel dat de nachtwaker het nooit gedaan kan hebben. Maar hij móet wel iemand veroordelen….


In een tijd van lynchpartijen onder de zwarte bevolking, opkomend fascisme en een naderende oprichting van de Ku Klux Klan gebiedt gouverneur John Slaton dan ook zijn officier om iemand te veroordelen. Wat volgt is een complete parade aan mensen die allemaal naar één iemand wijzen. Er lijkt geen enkel alternatief dan dat Leo Max Frank, opzichter van de potlodenfabriek, zijn 13-jarige werkneemster verkracht en vermoord heeft. Maar is alles wel helemaal eerlijk gegaan?

Scylla Theaterproducties presenteert met een 28-koppige cast op 1 en 2 september in het Picasso Lyceum in Zoetermeer de meeslepende musical Parade. De geschiedenis is een waargebeurd verhaal, waar de mensen tot op de dag van vandaag niet over uit zijn: wie is de echte moordenaar van Mary Phagan. Bent u nieuwsgierig geworden? Koop dan snel uw kaarten á 15 euro op www.greg-baud.nl, laat u meevoeren naar de tijd van het Amerika van 1915 en oordeel zelf: schuldig of onschuldig.