Na een groot succes in 2023 en de mooie bekroning op het verhaal met de kunst en cultuurprijs kunnen wij niet anders dan TABOE terug te laten keren. Dit jaar iets grootser, maar nog steeds intiem en meeslepend, om meer mensen mee te nemen in het verhaal wat voor velen achter gesloten deuren blijft. 

 

Want het houdt niet op, niet vanzelf, totdat je iets doet! Geef je daarom op voor de audities op zaterdag 22 juni!

 

Het verhaal 

Tijdens de voorstelling ontmoet je Taboe; een vrolijke jonge vrouw, met een fijne baan en lieve vrienden om haar heen. Maar de buitenkant kan bedriegen. Je krijgt een kijkje achter haar voordeur waar je van ongeveer haar 7e tot 25e levensjaar een beeld krijgt van haar leefomstandigheden en problemen door huiselijk geweld en complex trauma.  

De voorstelling neemt je mee in de ingrijpende gebeurtenissen die Taboe mee heeft gemaakt en het gezin waar zij in opgroeit. Maar kijkt ook naar het kantelpunt voor Taboe, waarbij ze besluit om uit de heftige situatie te stappen en voor zichzelf te kiezen. Je ziet het pad wat Taboe bewandelt om haar trauma’s te verwerken en krijgt door informatieve scènes door de voorstelling heen extra informatie over trauma en hoe je hier mee om kan gaan.


De rollen die we nog zoeken: 

 

Jonge taboe

Een meisje/ jonge vrouw tussen de 16 en 20 jaar die stevig in haar schoenen staat, niet bang is voor een uitdaging en vocaal sterk is. Dit personage heeft flink wat karakter opgebouwd. Gedurende de voorstelling zien we hoe dat steeds meer tot uiting komt. Daarnaast is het essentieel voor deze rol dat er jong gespeeld kan worden. 

 

Broer

Een man tussen de 25 en 35 jaar. 

De broer maakt in de voorstelling een omslag mee; Waar hij eerst een lieve jongen was, zien we dat hij in de voorstelling omslaat naar een jongvolwassen man die probeert te dealen met alles wat hij voor zijn kiezen krijgt. 

Je speelt naast de broer nog andere rollen die het verhaal van Taboe ondersteunen, zoals vriend en ervaringsdeskundige. Het is van belang dat je kan schakelen binnen deze verschillende rollen. 

 

Vriendin

Een jonge vrouw tussen de 25 en 35 jaar die vocaal sterk is. 

De vriendin is een essentiële rol in het verhaal. Waarbij iedereen Taboe de rug keert, wil zij naar haar luisteren. Ze biedt hoop en een veilige haven, waardoor Taboe een verstandig besluit voor zichzelf kan maken. 

Je speelt naast de vriendin nog andere rollen die het verhaal van Taboe ondersteunen, zoals tante en politieagente. Het is van belang dat je kan schakelen binnen deze verschillende rollen. 

 

Moeder

Een vrouw met pit tussen de 25 en 40 jaar.

De moeder van Taboe kampt met veel problemen en complex gedrag.. We zien in de voorstelling hoe deze rol vanuit haar eigen referentiekader moeite heeft met de opvoeding van haar kinderen. 

Je speelt naast de moeder nog andere rollen die het verhaal van Taboe ondersteunen, zoals vriendin en docent. Het is van belang dat je kan schakelen binnen deze verschillende rollen.

 

Auditiedag

Op zaterdag 22 juni 2024 zullen we in de Horizon Zoetermeer de audities afnemen van 13.00-17.00 uur. Verdere informatie en invulling van deze dag krijgen de auditanten via de mail van ons.

 

Repetities en voorstellingen

Vanaf 26 augustus zullen wij repeteren op maandagavond in de Horizon Zoetermeer. Op zaterdag 16 en zondag 17 november zullen wij opbouwen en onze technische doorloop doen, waarbij jullie aanwezigheid nodig is. De voorstellingen zullen plaatsvinden op donderdag 21 t/m zondag 24 november. 

 

Ga jij met ons de uitdaging aan om met dit maatschappelijke thema nog meer mensen te bereiken? Meld je dan aan via de onderstaande link! 

https://docs.google.com/forms/d/1okndoVUyDc5FPJEZLn6OodEwyUeBfneJUwKlyEYG40c/edit 

 

Voor vragen kan je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Tot bij de audities! 

 

 

  • BloodBrothers-957.jpg
  • Generale shrek Duloc-219.jpg
  • Scrooge Rendier-67.jpg
  • Scrooge Rendier-51.jpg
  • Bonnie & Clide Cast C-1261.jpg
  • Generale shrek Far Far Away-274.jpg
  • LittleShop Zonnedauw-494.jpg